title-icon

Byt eller laga din bilruta hos oss

Lagning av stenskott och byte av bilglas

Glasbyte kan i många fall göras på din försäkring mot en självrisk. Mest lönsamt är att laga stenskott så fort som möjligt. Då kan du undvika byta ut hela rutan. Det förutätter dock att ev sprickor runt stenskottet inte blivit för stora.

BNA Bilcenter ombesörjer byten av vindrutor och stenstkottsreparationer.

Byta eller laga?

Vindrutan är faktiskt en viktig del av bilens bärande konstruktion och därför en vital del av din bil.

Som exempel behöver din airbag stöd av vindrutan för att fungera korrekt vid en krock. Vindrutan stärker också karossen.

Får du ett stenskott skall du laga det så snart som möjligt för att förhindra att fukt tränger in och förstör filmen i vindrutan eller att det spricker vidare. Självrisken för dig som kund att laga ett stenskott är normalt mellan 0–200 kr, beroende på försäkringsbolag. Vi gör alltid en bedömning av ditt stenskott och avgör snabbt om stenskottet är möjligt att laga och att det sitter på ett sådant ställe att det inte påverkar sikten i din bil efter lagningen.

Zoner i vindrutan

Om stenskottet träffat i den gröna zonen kan vindrutan lagas om stenskottet inte är för stort. Sitter skadan i något av de röda fälten måste rutan bytas. Har du fått stenskott i det gula fältet gör vår glastekniker en bedömning av rutan om den är möjlig att reparera eller ej. Ibland måste rutan bytas av säkerhetsskäl för att kunna garantera en god sikt.

När du lämnar in bilden för byte av vindrutan – Fyll i och ta med denna skadeanmälan