title-icon

Försäkringsskador

Lugn, vi ordnar med ditt försäkringsärende

När bilen fått skador i trafiken är det lätt att bli frustrerad och orolig. Hur dyrt blir det, går det att laga, hur länge blir jag av med bilen? Vi informerar och guidar dig genom processen.

Så här gör du

Snabb skadebesiktning och reparation

När skadan väl är framme är det viktigt att behålla lugnet. Först måste några detaljer redas ut på plats, t.ex. dokumentera händelsen, prata med och ta kontaktinformation till den/de andra föraren/förarna. När allt på olycksplatsen är utrett måste följande göras:

  1. Anmäl skadan till försäkringsbolaget. För att vi som serviceverkstad ska kunna åtgärda skadan genom din bilförsäkring så måste försäkringsbolaget godkänna detta, därför är anmälan det första du gör. En skadeanmälan görs hos ditt försäkringsbolag. Nedan finner du länkar till några av de försäkringsbolag vi samarbetar med.
  2. Boka tid för skadebesiktning. Använd dig av vår digitala skadebesiktning nedan. När vi kunnat göra en bedömning av bilens skador kan vi göra en bedömning om vad som krävs för att åtgärda bilen. Sedan bokar vi in en lämplig tid för reparation.
  3. Reparation av bilen. Vi reparerar skadorna, sköter kontakten med försäkringsbolaget och du får ett prelimenärt datum när du kan hämta bilen igen.